Koblingens virkning og betydning

En bils kobling er den mekanisme, der forbinder en motor med en gearkasse. Når du trykker på koblingspedalen, trykker et leje på nogle metalfjedre, så et nav kan køre frit mellem trykplader og et svinghjul.

Når du starter bilen, er det vigtigt, at du ikke "filer" koblingen, da det vil gøre den varm og beskadige den. Vælg derfor altid det laveste gear, når du starter bilen, for at få den hurtigt og let i gang. Hvis der vælges et højere gear, vil koblingen blive fastklemt og beskadiget.

Når du sidder fast i en trafikprop eller venter ved et lyskryds, kan du spare koblingsenergi ved at sætte bilen i neutral og slippe koblingen. Dette forhindrer, at koblingsnavet bliver komprimeret, og at udløbslejet bliver slidt. Hvis en kobling brænder varmt, vil den efterlade små pletter på svinghjulet, og din bil vil ryste, når du starter den.

 

KONTAKT OS

AUTO GUARD

Vallensbækvej 44

2625 Vallensbæk

SEND EN MAIL

 

22 41 46 46

Udskiftning af kobling og svinghjul

Hvis din bil begynder at ryste, når du starter den, skal den sandsynligvis have en ny kobling og et nyt svinghjul. Et slidt svinghjul kan også få koblingen til at ryste og påvirke motorens reaktion. Mange biler kører dårligt i tomgang, fordi deres svinghjul er defekte.